Amets bat loratzen ari da Euskal Herrian: kalitate handiko lehen tea landatzea Bizkaian
Gure lurrean, tokiko nekazaritza-eredu erresilienteagoa sustatzeko helburuarekin sortu da proiektu hau. Tearen laborantzaren bitartez, lurzoruaren osasuna berreskuratzea eta ekosistemak lehengoratzea nahi dugu. Gure klima atlantikoa eta lurraren ezaugarri bereziak aprobetxatuz, camellia sinensis lantzen dugu modu organikoan, te zuria, berdea, beltza eta oolong-a ekoizteko.
Tokiko eredu parte-hartzailea, tearen laborantza eraldatzeko
Bizitzen ari garen aldaketa azkarren aurrean, proeiktu honen helburua da tokiko komunitateak sendotzea. Hori lortzeko, tokiko te-ekoizpena (munduan gehien kontsumitzen den edaria) hurbildu nahi dugu. Gaur egun, teak 13.000 kilometro baino gehiago bidaiatzen du Asiatik gureraino, eredu erabat jasangaitza. Azken hamarkadetan, pinuen eta eukaliptoen monolaborantzak kalde handia egin dio gure lurrari.
Praktika birsortzaileen bidez, kaltetutako lurzoruak eta ekosistemak lehengoratu nahi ditugu, komunitate proiektu irekia eraikitzen dugun bitartean: nahi duenak hurbildu ahalko da landaketa ezagutzera eta bere tea lantzera.
Birsortze-praktiken bidez, kaltetutako lurzoruak eta ekosistemak lehengoratu nahi ditugu, parte hartzeko proiektu irekia eraikitzen dugun bitartean: edozein pertsona hurbildu ahal izango da landaketan laguntzera, bere tea uztera eta tea lantzen hasi nahi dutenekin ezagutza partekatzera.
Denda
Menua