Amets bat loratzen da Euskadin: Bizkaiko lehen %100eko kalitate handiko tea haztea
Euskadiren bihotzean, tokiko nekazaritza-eredu erresilienteagoa sustatzeko helburuarekin sortu da proiektu hau. Tearen laborantzan zentratzen gara, nekazaritza birsortzailearen bidez, lurzoruaren osasuna berreskuratzea eta ekosistemak lehengoratzea helburu duen praktika. Euskal klima atlantikoa eta lurraren ezaugarri bereziak aprobetxatuz, camellia sinensis lantzen dugu modu organikoan te zuria, berdea, beltza eta oolong-a ekoizteko.
Tearen laborantza eraldatzeko tokiko eredu parte-hartzailea
Proiektu honen helburua da komunitate erresilienteak indartzea bizitzen ari garen aldaketa azkarren aurrean. Hori lortzeko, tearen ekoizpena (munduan gehien kontsumitzen den edaria) tokian-tokian hurbildu nahi dugu. Gaur egun, teak 13.000 kilometro baino gehiago egiten ditu Asiatik Europaraino, eredu jasangaitz batean, eta eredu hori eraldatu nahi dugu hemen landuz, hamarkadetan zehar pinuen eta eukaliptoen monolaborantza intentsiboen ondorioak jasan dituzten lurretan.
Birsortze-praktiken bidez, kaltetutako lurzoruak eta ekosistemak lehengoratu nahi ditugu, parte hartzeko proiektu irekia eraikitzen dugun bitartean: edozein pertsona hurbildu ahal izango da landaketan laguntzera, bere tea uztera eta tea lantzen hasi nahi dutenekin ezagutza partekatzera.
Denda
Menua